Reklama
 
Blog | Tomáš Kolský

Pan mírotvorce

Proč by Kerry měl konečně dostat Nobelovu cenu míru.

Je to skutečně obdivuhodné, spálit tuny benzínu jen proto, aby byly za devět měsíců propuštěny desítky usvědčených vrahů. Komise rozhodující o Nobelově ceně míru by měla obzvlášť ocenit Kerryho skromnost. Vždyť zatímco on donutil Izrael propustit desítky usvědčených vrahů, Pollarda si zatím nechal v záloze, protože tak čistý rukojmí, který nikoho nezabil ani nikomu neublížil, si zřejmě podle doktrýny současné administrativy propuštění nezaslouží.

Zatímco Rusko okrajuje Ukrajinu a novináři píší o tom, že se s tím nedá nic dělat, americký ministr zahraničí lamentuje nad sedmi sty novými byty v Jeruzalémě a hledá mír skrze propouštění dalších usvědčených vrahů. Nechci říct, že by to nikdo nepodporoval. Všeobecně se tu soudí, že třeba Klingdoni a Hobiti, jelikož mají Kerryho v oblibě, by proti být nemuseli.

Až jednou budou na stará kolena Kerry s Obamou po vzoru Jimmyho Cartera cestovat po zcela mírumilovném arabském světě od Benghází přes Káhiru a Damašek do Baghdádu, aby tam básnili o nebezpečnosti židovského bydlení a soudnictví, budou si možná američtí historici lámat hlavu, proč si Američané na tohle období zvolili takové tajtrlíky.

Reklama

Jeden tip bych pro ně měl: Příliš věřili Tomu Friedmanovi a málo četli jeho starší práce, které byly sice mnohem méně populární, ale o to více se držely reality. Každý holt nejraději čte, co právě chce slyšet.