Reklama
 
Blog | Tomáš Kolský

déjà vu

Podle svědectví, která zazněla v Knesetu, začala izraelská policie používat jako svůj odstrašovací prostředek pro osadnické dívky nucené svlékání. Izraelská policie zatím tato svědectví nezpochybňuje. Vedle mlácení starostů je tohle zřejmě další charakteristická vlastnost zmrazování osad.

Odkud tohle jen znám, říkal jsem si a tápal ve svých vzpomínkách, až mi došlo, že mi o téhle policejní metodě říkala žena jednoho rabína. Používala ji tehdy jistá ozbrojená složka zvaná bezpečnost. Tato bezpečnost byla tajná. Byla právě za tím účelem tajná, protože většinou nebyla vidět. Šlo o službu socialistické společnosti. Tehdy jako dnes v zájmu míru. 

Mezinárodní tlak má zřejmě své charakteristické konstanty, například tuto charakteristickou ztrátu charakteru: Jakmile něco řekne dostatečně velké zvíře, nezáleží vůbec na tom, že říká blbosti, malá zvířata ho musí poslouchat. 

A tak, dokud americkému prezidentovi nedojde, že lidi nejsou zmrzlina, aby se dali zmrazit, budou policisté používat metody odpovídající jejich cílům. A děti si jednou budou nad učebnicí dějepisu ťukat na čelo, jak si Američané mohli do čela postavit Demokrata, který o žádnou demokracii nestojí a nejlépe se umí dohodnout s diktátory.

Reklama

Tehdy jako tenkrát ve jménu demokracie a míru zní: Это ваше дело!