Reklama
 
Blog | Tomáš Kolský

Pamatuje si Nova, co vysílala před půl rokem?

Televize Nova dnes přinesla zprávu, že Monika Kramná a její dcera Klárka nebyly otráveny. Před půl rokem ovšem odvysílala vyjádření egyptského lékaře, který mluvil o velmi silném jedu.

3. srpna v reportáži televize Nova řekl ředitel nemocnice v Hurghadě Hossam El Din, že v případě obou Češek se jednalo o velmi silný jed. Reportáž je stále ještě přístupná zde.

Televize Nova 3. srpna 2013 přinesla výpověď ředitele hurghadské nemocnice.

Dnes Nova stejně jako policie a ČTK tvrdí, že obě Češky nezemřely na otravu. Otrava ale od začátku nebyla nějakou spekulací, neboť o ní mluvil lékař, který říkal, že je s případem důkladně obeznámen. Stanovisko policie je tak v rozporu se zveřejněnou výpovědí.

Reklama

Postup policie vyvolává víc otázek než odpovědí. Jak nyní může ředitel Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Milan Pospíšek veřejné vyjádření egyptského lékaře označovat za spekulaci? Proč s takovou informací jde rovnou do médií? Proč si televize Nova není schopná vzpomenout, co odvysílala před půl rokem a nějak alespoň obě egyptské verze postavit vedle sebe?

Když egyptský lékař nejdříve mluví o otravě velmi silným jedem a půl roku na to je podle egyptské policie otrava zcela vyloučena, nezbývá než konstatovat, že to je spor, kterému by měl rozumět úplně každý.

PS (9. března): Dnes Nova odvysílala reportáž, v níž je i původní vyjádření egyptského lékaře.