Reklama
 
Blog | Tomáš Kolský

Pobodal vás Arab? A jak to víte?

Britská občanka tvrdí, že ji a její americkou kamarádku pobodali dva Arabové v centrálním Izraeli. Američanka byla dnes nalezena mrtvá. BBC k tomu dodává: "Britka tvrdí, že byly napadeny dvěma Araby. To je v této části světa poměrně citlivá informace, nejsme si jisti, na základě čeho si to myslí."

Miluju tenhle černý anglický humor. Měli bychom mu naslouchat velmi pozorně, protože tímhle způsobem Angličané většinou informují o historických změnách, které potkávají Evropu.


  1. V Izraeli je stále ještě citlivé, když britskou občanku pobodá Arab, ale my, civilizovaní Evropané, se takovou věcí už nenecháváme vyvést z míry, u nás se to bere jako běžná záležitost.

    Reklama
  2. Máte britské občanství? My si sice nemůžeme myslet, že to říkáte, protože jste Židovka. Přesto ovšem, to, že vás pobodali a vaši kamarádku ubodali Arabové, je vaše tvrzení, od kterého se my musíme přiměřeně distancovat.

  3. Tomu, že vám útočník obřadně sundal Davidovu hvězdu, kterou jste měla na krku, a pak vás bodl do místa, kde vám předtím ležela, nemůžeme věnovat pozornost. Každý by si přece udělal své závěry, a kdo ví, zdalipak by dalším terčem útoku nebyl náš reportér, jak se to už v minulosti stalo.

  4. To, že vaše kamarádka byla americká turistka, musíme dát do uvozovek. Co kdyby se později ukázalo, že nebyla jen turistka?

Originální temně humorné video BBC naleznete zde.