Reklama
 
Blog | Tomáš Kolský

Popraviště pod záštitou Valného shromáždění OSN

Palestinský vojenský soud odsoudil dneska třiadvacetiletého palestinského muže k trestu smrti zastřelením za údajnou spolupráci s Izraelem. Ale nečtěte to, stejně to nikoho nezajímá a nikdo o tom nemluví.

Vojenský soudce v Dženínu Náser Abú Oun odsoudil bývalého zaměstnance jedné z bezpečnostních služeb palestinské samosprávy po ročním tajném vyšetřování v palestinském vězení k trestu smrti zastřelením popravčí četou. Jméno odsouzence nebylo zveřejněno.

Ta informace nezajímá prakticky nikoho – přinesl ji pouze reportér novin The Jerusalem Post Chálid Abú Toameh. Přitom by to snad mělo zajímat všechny propagátory myšlenky palestinského státu. Všichni ti lidé, kteří sní a básní o tom skvělém novém světě ve státě Palestina, by se měli ptát, jestli ten stát chtějí i s jeho mučírnami a popravišti a s jeho politickou scénou, na které si palestinští Arabové budou moci vybrat mezi profesionálními vrahy hnutí Hamás a profesionálními korupčníky Fatáhu, kteří většinou vraždí méně často a méně profesionálně.

Lidská práva dostávají opět ve jménu lidských práv pořádně na frak. Ale koho to zajímá?

Reklama