Reklama
 
Blog | Tomáš Kolský

Terorizmus se vyplácí

Pár slov o tom, jak někteří naši volení zástupci odměňují teroristy, aniž by si to pořádně uvědomili.

V maličké osadě Itamar, v níž žijí naši kamarádi, v pátek zabili pět členů rodiny Fogelů. Vrazi přišli ze sousední arabské vesnice Awarta, vlezli oknem do obýváku. Přelezli přes šestileté spící dítě. V ložnici zabili otce a tříměsíční dítě, bojovali s maminkou a nakonec ji podřezali na prahu koupelny. Zavraždili jedenáctiletého kluka, který si četl v posteli, a jeho tříletého bratra. Nevšimli si dalšího dvouletého chlapce.

 

Když se před půlnocí domů vracela dvanáctiletá dcera, nemohla otevřít dveře, protože teroristé za sebou zamkli. Zavolala tedy souseda a společně se jim podařilo vzbudit šestiletého kluka, který spal v obýváku a přišel jim otevřít.

Reklama

 

Česká média útok v podstatě ignorovala*), novináři BBC a CNN neopomínají zdůraznit, že Fogelovi bydleli z hlediska mezinárodního práva ilegálně.

 

Americká administrativa vraždy co nejdůrazněji odsoudila. Ministerstvo zahraničí Spojených států nicméně zcela samozřejmě opět odsoudilo židovskou výstavbu domů v Judsku a Samaří jako nelegitimní. Evropská unie jde ještě dál, konzistentně zdůrazňuje, že z jejího pohledu jsou židovské osady v Judsku a Samaří ilegální. Nikdo by si nedovolil říci něco podobného o arabských vesnicích, a pokud by si to přeci jen dovolil, byl by označen za extrémistu.

 

Fogelovi byli vyhnáni z Guš Katifu, z pásma Gazy, kde dnes vládne Hamás. Politici a novináři po celém světě tenkrát tvrdili, že tím vyhnáním Židů z Gazy dosáhnou míru.

 

Někdo by jim, a všem ostatním tvůrcům vražedných „trvalých řešení“ měl říci, že svoji práci odvádějí mizerně. Dokud budou zvolení zástupci Evropy a Ameriky odměňovat teroristy za Madrid, Lockerbie, Itamar a jiná svinstva, bude terorizmus prostě výhodný.

 

Ostatně, poslechněte si, jak mírumilovně o teroristech mluví předseda Palestinské samosprávy Mahmúd Abbás.

Nezbývá než připomenout, že i on je čistým příjemcem evropských peněz, za něž rád a ochotně (na objednávku) terorizmus odsoudí. Všem je ale jasné, proč to dělá. Nejde tu o žádné ideály, jde tu o peníze a o moc.

 

Takže pánové, dokud tu bude dostatečně velká skupina blbečků, kteří jsou ochotni z různých iracionálních důvodů teroristy podpořit, neočekávejte, že se něco změní.

 

————-

*) V diskusi pod článkem jsem byl 16. března upozorněn, že Český rozhlas se útoku v Itamaru věnoval.