Reklama
 
Blog | Tomáš Kolský

Zaorálek je nejmocnější zbraní Palestinců v ČR

Se Zaorálkem v čele české diplomacie si Palestinci na svém velvyslanectví klidně mohou založit muničák pro celý pluk. Zaorálkovy postoje totiž před mocí států preferují nestátní bojovníky schovávající se za civilisty.

V roce 2009 tehdy ještě stínový ministr zahraničí ČSSD na svém blogu předestřel svoji koncepci, podle níž se stát nemůže bojovat proti teroristům zaštítěným civilisty. Zaorálek tehdy doslova napsal: „Odhadované počty obětí žen a dětí v pásmu Gazy jednoznačně usvědčují izraelskou stranu z porušování principů mezinárodního humanitárního práva.“

 

Navržený ministr zahraničí tedy je ochoten nikoli jen obvinit, ale rovnou usvědčit demokratický stát na základě odhadovaných počtů obětí. Neptá se vůbec, jak k obětem došlo. Zaorálka nezajímá, zda třeba některé ženy a děti nezabil Hamás, i když se ví, že palestinské rakety dopadaly i přímo v pásmu Gazy. Demokratický stát je v jeho očích jaksi předem vinen aniž by bylo třeba cokoli vyšetřovat.

Reklama

 

Nejde jen o to, že se navržením takového člověka postavila ČSSD proti židovskému národu, ona se tím staví proti samotnému konceptu demokratických států a proti jejich právu bojovat s terorismem. V Zaorálkově pojetí stát zkrátka na boj proti teroristům prakticky nemá právo. Stačí aby přišel někdo s odhady počtů obětí a Zaorálkovi to stačí jako důkaz k usvědčení státu z porušení mezinárodního práva.

 

Mirek Topolánek svého času velmi trefně shrnul Zaorálkovy postoje: „

„Já se distancuji veřejně od Zaorálka. Považuji ho totiž za skutečného extremistu. Žene nás ne na okraj, ale mimo EU: Baas, Hamas, koketování s proruskými a protiamerickými trendy.“

 

Pevně doufám, že zveřejněný návrh na vládu je nějaký novoroční vtip a není ze strany ČSSD míněn vážně, protože v opačném případě, pokud by takový návrh prošel, mohl by si v České republice kdokoli zřídit libovolně velký muničák. Podle Zaorálkovy koncepce zkrátka stát prakticky nesmí zakročit proti teroristům v civilním objektu, neboť tím ohrožuje civilní životy a porušuje mezinárodní právo. A velvyslanectví samozřejmě civilní objekty jsou.